lunes, 29 de enero de 2018

La Revolució francesa (dossier)

Resultado de imagen de revolució francesa


     1. Cerca informació sobre la Revolució francesa i les seves CAUSES. Detalla quines foren les seves tres etapes amb les teves paraules.
  La revolució francesa va ser un conflicte social i polític,amb diversos periòdes de violència,que va convulsionar França i,per extensió de les seves implicacions,a altres nacions d'Europa que enfrontaven a partidaris i opositors del sistema conegut com l'Antic Règim.Es va iniciar com auto-proclamació del Tercer Estat com Assemblea Nacional en 1789 i finalitzà amb el cop d'estat de Napoleó Bonaparte en 1799.
CAUSES:
-Un règim monàrquic que sucumbiria davant la seva pròpia rigidesa en el context d'un món canviant,i que,després de diversos intents d'adoptar mesures destinades a tallar la crisi política i econòmica va capitular davant la violenta reacció de la noblesa.
-Una aristocràcia(la noblesa i el clero) aferrada als seus privilegis feudals,que va bloquejar totes les reformes estructurals(de Machault,de Maupeou,de Turgot)que es varen intentar implantar des de la cort.
-L'auge d'una classe burgesa nascuda segles enrere, que havia assolit un gran poder en el terreny econòmic i que ara començava a propugnar el polític. La seva riquesa i la seva cultura l'havia elevat al primer lloc en la societat, posició que estava en contradicció amb l'existència dels estaments privilegiats, noblesa i clergat.
-L'exasperació de les classes populars urbanes i de la pagesia, empobrits per la pujada dels preus -en particular dels cereals i del pa, base de l'alimentació- i per l'increment continu dels impostos i drets senyorials i reals. El delme que cobrava el clergat, tot just servia per mantenir el culte i socórrer els pobres. La pagesia contestava a més l'origen de la propietat dels drets i servituds feudals (recollits en els anomenats «llibres terriers»), que els semblaven abusius i injustos.
- L'expansió de les noves idees il·lustrades.
-La regressió econòmica i les crisis agrícoles cícliques (la que va esclatar en 1788 va ser la més violenta de tot el segle XVIII), agreujats per les males collites en els anys que van precedir a la Revolució.
-La fallida financera provocada pels vicis del sistema fiscal, la mala percepció i la desigualtat dels impostos, les despeses de la Cort, els costos de les guerres, i pels greus problemes financers causats pel suport militar a la guerra d'Independència de els Estats Units. Aquesta intervenció militar es convertiria en arma de doble tall, ja que, tot i guanyar França la guerra contra la Gran Bretanya i rescabalar-se així de l'anterior derrota a la guerra dels Set Anys, la hisenda va quedar en fallida i amb un important deute extern. Els problemes fiscals  de la monarquia, al costat del exemple de democràcia del nou Estat emancipat van precipitar els esdeveniments.

     2. Què representà l'Imperi Napoleònic? Com va ser la seva caiguda? Cerca informació i l'expliques amb les teves paraules (no serà vàlid un copiat i aferrat).

Amb l'esperança de consolidar el seu lloc, Fouché li va suggerir a Bonaparte que la millor manera d'apaivagar conspiracions seria transformar el consolat vitalici en un imperi hereditari, el qual, atès que tindria un hereu, trauria tota esperança de canviar el règim per assassinat. Bonaparte acull el suggeriment i el 28 de maig de 1804 es va proclama emperador.    
 3. Explica els objectius del Congrés de Viena i les mesures que es varen prendre per aconseguir-los.

El congrés de Viena fou una conferència entre ambaixadors de les majors potències d'Europa que va ser presidit per l'estadista austríac Klemens Wenzel von Metternich. Va tenir lloc a Viena (Àustria), de l'1 d'octubre de 1814 al 9 de juny de 1815.
El seu propòsit era redibuixar el mapa polític del continent després de la derrota napoleònica francesa de la primavera prèvia, i intentar contr.olar i eliminar les revolucions liberals que es pogueren produir mitjançant l'establiment de tot un seguit de monarquies absolutes arreu d'Europa
    4. Quines forces s'oposaven a la Restauració absolutista?
Els monarques
    5.  Defineix en poques paraules en què consisteixen el Liberalisme i el Nacionalisme.

Liberalisme:es un sistema politic que garanteix tots els drets i les llibertats als seus ciutadans
Nacionalisme:un sistema politic que garanteix el dret del vot a la població i defensar la sobirania.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...