miércoles, 21 de febrero de 2018

El text argumentatiu


Resultado de imagen de diari


1. Explica la diferència entre un text argumentatiu, l'editorial i un article d'opinió. En publiques un de cada i n'expliques detalladament les característiques representatives.
Un text argumentatiu és aquell on predomina l'argumentació i que exposa l'opinió de l'autor sobre un assumpte. L'editorial és un gènere periodístic que consisteix en un text,sense signatura explícita,que explica,valora i jutja un fet o situació de l'actualitat,i en el qual es manifesta la ideologia del mitjà de comunicació,sovint l'autor de l'editorial és el director del mitjà.Un article d'opinió és un gènere periodístic argumental d'una certa extensió i importància en el qual s'expressen idees,opinions i judicis sobre temes d'actualitat o d'interès humà.
2. Quina és l'estructura habitual dels textos argumentatius?
Introducció:és la part que situa,enuncia un tema i dóna l'opinió a favor o en contra de l'emissor respecte al tema.
Motius o arguments: s'exposen els fets. Per cada fet presentat,es desenvolupa un argument principal i d'altres de secundaris o de suport,si és el cas.
Conclusió:recull la idea principal(tesi) del qui parla a favor o en contra del tema,és la síntesi dels continguts i pot ser només argumental o també retòrica. S'expressa habitualment en l'últim paràgraf.   
    
3. Cerca informació sobre el que és la Carta dels lectors d'un diari i les seves característiques principals. Posa'n un exemple.
La carta dels lectors o carta al director és un tipus de carta d'opinió escrita pels lectors de periòdics o revistes dirigida al director per expressar la seva opinió sobre qualque notícia d'actualitat,o bé,per denunciar o donar suport qualque fet.
4. Tria un d'aquests temes i escriu-ne un text argumentatiu:

   A) Tenir fills o no tenir-ne

   B) Després dels 16 anys: estudiar o treballar?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...