jueves, 8 de marzo de 2018

La guerra del francès

Resultado de imagen de guerra del frances

   1. Cerca informació sobre la guerra del francès. Parts enfrontades i ideari de cada una. Penja'n imatges.
Resultado de imagen de guerra del francès

Fou un conflicte bèl·lic entre Espanya i el Primer Imperi Francès que s'inicià el  1808 amb l'entrada de les tropes napoleòniques,i que conclogué el 1814,amb el retorn de Ferran VII d'Espanya al poder.Fou provocada per la pretensió de Napoleó d'instal·lar el seu germà Josep Bonaparte en el tron espanyol després de les abdicacions de Baiona.Forma part de les guerres napoleòniques,una sèrie de guerres iniciada el 1807 en declarar-li França i Espanya la guerra a Portugal,tradicional aliat del Regne Unit.També va tenir un important component de guerra civil a nivell espanyol entre afrancesats i patriotes.El conflicte es va desenvolupar en plena crisi de l'Antic Règim i sobre un complex rerefons de profunds canvis socials i polítics impulsats per l'aparició de la identitat nacional espanyola i la influència en el camp dels patriotes d'alguns dels ideals nascuts de l'il·lustració i la Revolució francesa,paradoxalment difosos per l'elit dels afracensats.
   2. Cerca informació sobre la independència de les colònies americanes. Causes, conseqüències, etc.
Diversos factors varen fer esclatar les guerres d'independència a les colònies americanes:
+La difusió de les idees de la Revolució Francesa(llibertat i igualtat).
+La independència dels Estats Units el 1776.
+El descontentament dels criolls (blancs nascuts a Amèrica).
Creien que Espanya frenava el seu desenvolupament econòmic.
   3. Explica qui era Espartero, quin càrrec li varen donar els progressistes i per què va haver de dimitir l'any 1843.
Maria Cristina i els moderats varen aturar les reformes.Els progressistes la forçaren a dimitir i donaren la regència al general Espartero.
El sue autoritariarisme i la seva política lliurecanvista,que perjudicava la indústria espanyola,varen provocar la seva dimissió el 1843.Les Corts varen proclamar reina Isabel II.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...