lunes, 16 de abril de 2018

L'Imperialisme. Dossier tema 6



Resultado de imagen de història


   1. Cerca informació sobre l'Imperialisme i en fas un resum amb tot el que has trobat. També penja imatges.
L'imperialisme és l'expansió del propi territori o de la mateixa influència a base de dominar altres països i formar una unitat.La dominació pot ser territorial,com passava al colonialisme,cultural o econòmica,o una combinació de tres factors.Els dominis geogràfics inclouen l'Imperi Mongol,l'imperi Romà,l'imperi Otomà,el Sacre Imperi Romanogermànic,l'imperi portuguès,l'imperi Espanyol,l'imperi Neerlandès,l'imperi Persa,l'imperi Francès,l'imperi Rus,l'imperi Estadounidenc,l'imperi Xinès o l'imperi Britànic,però el terme també es pot aplicar als camps del coneixement,les creences,el valors i el saber,com és el cas en els imperis cristians(Imperi Romà,Europa,Amèrica,Austràlia) o musulmans.
RESUM:
L'imperialisme es l'expansió d0un territori o influència per dominar altres països i formar un grup o unitat.La dominació pot ser territorial com al colonialisme,cultural,econòmica o la combinació dels tres.Els països que  l'inclouen són:Imperi Mongol,Romà,Otomà,Sacre Imperi Romanogermànic,Portuguès... Aquest també es pot aplicar al coneixement,creences,valors i saber,per exemple:els cristians o musulmans.
  2. Què va provocar l'esclat de la Primera Guerra Mundial?
L'esclat de la Primera Guerra Mundial va ser provocat per les grans rivalitats econòmiques,colonials i nacionals entre les grans potències europees.
  3. Cerca un mapa de les migracions europees al final del segle XIX i el penges al teu blog acompanyat d'una explicació.
Resultado de imagen de migracions europees segle xix

La població europea va migrar a Sibèria,Austràlia,Sud-Àfrica,Argentina,Brasil,Antilles,Estats Units i Canadà. 
La població d'asiàtica va migrar a Canadà,Estats Units,Antilles,Sud-Àfrica.
I la població canadiense va migrar a Estats Units.
Les causes de la migració varen ser:
Econòmiques:els europeus cercaven nous mercats per vendre-hi els seus productes.També volien comprar primeres matèries a baix preu i contractar mà d'obra barata.
Demogràfiques:el creixement demogràfic del segle XIX a Europa va originar un excés de població.El colonialisme va permetre que molts d'europeus emigrasin a les terres dominades i que millorassin el seu nivell de vida.
Ideològiques:el nacionalisme conservador defensava el dret que uns pobles en manassin uns altres.Consideraven que els europeus eren superiors en cultura i en tecnologia i que havien de dur a terme una missió civilitzadora.
Polítiques:els estats poderosos volien controlar les zones d'interès econòmic i estratègic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...