miércoles, 27 de septiembre de 2017

Expressió escrita



          




             1. Cerca informació sobre qui eren els Cucorba. Afegeix imatges, la seva història i tota la informació que trobis.
  Es un grup mallorquí dedicat a l'animació infantil,cucorba vol dir gallina cega,un joc infantil.Fundat a Muro el 1997,està integrat per:Francesc Aguiló Serra,Jeroni Cerdó Cladera,Gabriel Gamundí Ramis i Gemma Palà.
Actuen vestits de pallassos i la seva actuació es basa en cançons populars d'arreu dels PaÏsos Catalans i amb temes de creació pròpia.

Varen treure el seu primer àlbum l'any 1985 'Com un pern de rifa' i després varen publicar diversos discos:Demà es festa (1988),Trencaclosques(1990),Xica pica pollerica(1993),Les millors cançons infantils(1993),Les millors cançons infantils(1993,En Joan Petit quan balla(1995),etc..
Entre el seus muntatges destaquen N'Espardenyeta,de Jaume Vidal i Alcover(1978),La princesa embruixada,de Gabriel Janer Manila(1982),i Trencaclosques,un programa realitzat pel Centre Territorial de TVE a Balears(1990).El 1988 varen guanyar els premis:Premi Francesc Borja Moll i el 2003 amb el Premi Ramon Lull. 
              2. Explica el que penses que hauries de fer, en el teu dia a dia escolar, per a millorar tant la teva actitud com el teu rendiment.            
M'he de esforçar tant a classe com a casa,mai rendir-me ni desanimar-me,i intentar donar lo millor de jo·
             3.  Explica què significa per a tu l'amistat, si consideres que tens bons amics i si tu et consideres un bon amic i per què. Quines qualitats ha de reunir la persona considerada amiga per a tu? Afegeix imatges que simbolitzin el que és l'amistat per a tu.
 Per jo l'amistat es tenir confiança amb els teus amics,poder contar-lis tot el que penses sense que et jutgin,poder ser tu mateix davant d'ells,tenir-los devora sempre que els necessitis i que passi el que passi no et diguin mentires i siguin sincers amb tu.
Si consider que tenc bons amics,perquè sempre estan al meu costat i m'estimen per com soc.
Si,em consider una bona amiga,perquè sempre soc allà quan em necessiten i soc sencera amb ells.
 Perquè una persona es consideri amiga per jo,ha de ser sincera,amable i que no sigui mentidera.



 Resultado de imagen de amistad








     

lunes, 25 de septiembre de 2017

Tardor

Tardor


                      1. Començam la tardor. Explica tot el que sàpigues sobre aquesta estació i cerca i penja un poema que en parli.
La tardor es una estació,que ve després de l'estiu,quan entram en aquesta estació,la calor s'en va i ve el fred,les fulles dels arbres,canvien de color i cauen i es quan tornen les oronelles.
    
                           Poema
Resultado de imagen de tardor 
                        
 Cadascú sap on camina
cada capvespre de tardor
mentre les hores pasegen
fan un festival de color

Blau lila amb taronja roig
lila més fort blau fosc
i les estrelles blanques
que m’omplen de goig
allà sempre quietes.

                      2. Comenta el poema Paraules del vent. Quin és el tema? De què parla? Penja'l al teu blog amb el comentari i una imatge adient.

El tema d'aquest poema es el vent de la tardor.El poema parla sobre el que pot dir el vent i lo relaxant que és el vent de la tardor.
                      


Paraules del vent
El vent em diu coses
que jo no les sé explicar;
coses dolces i boniques
que fan de bon escoltar:
com si cantessin els àngels
amb arpes i violins;
com si les flors hi vessessin
el nèctar que duen dins;
com si em gronxessin les ones
sobre un mar meravellós
dins d'una barca de somni
on fóssim nosaltres dos...
...perquè sé que tu hi vindries,
al mar de l'encantament,
a escoltar bruixeries

miércoles, 20 de septiembre de 2017

Comprensió escrita

Comprensió escrita

LA LLIBERTAT (per Miri4, il·lustració de Maja Sereda)

Ho tenia tot al seu abast: cada dia el seu menjar, l’aigua fresca i l’habitatge net, fins i tot un mirall amb campaneta inclosa per si volia fer música. Però en Pere va voler donar-li alguna cosa més, i li va obrir la porta de la gàbia.
-“ Ara ets lliure!” – va dir
L’ocellet va mirar a un costat i l’altre i va voler sortir, però portava tant de temps en aquella gàbia que ja no se’n recordava de volar, es va cansar de seguida i a més a més per poc no se l’empassa el gat de la veïna... Quin ensurt! El pobre ocellet va tornar a la seva gàbia i es va deixar acaronar el cap. Preferia la seva vida de sempre, amb el menjar i el beure assegurat, abans que aquella llibertat que podia ser tan perillosa.
      
1. Un conte de nins per a fer reflexionar els adults. Resumeix el conte en quatre línies.
Un nin tenía un ocell i el cuidava molt bé un dia va decidir lliberar-lo,pero l'ocell no va sortir,ja que tenia por de la diferent vida que li esperava la llibertat.
2. Qui és el protagonista principal? Què li passa? 
El protagonista es un ocell.L'ocell es posat en llibertat però decideix quedar-se dins la seva gàbia.
3. L'ocell simbolitza la llibertat. Un ocell engabiat també? Per què? 
No.Perqué no pot volar amb altres ocells i no pot conéixer el món de fora.
4. És normal que l'ocell no vulgui la llibertat? Hauria estat millor no tancar-lo mai? Creus que aquesta por a la lliberat també es té al món dels sers humans? Justifica la teva resposta 
 Si,es normal perqué,s'ha acostumat a estar allà dins.Si,ja que podria viure en llibertat i tendria una millor vida.Si,perqué hi ha persones que per molt que no aguantin relacionarse amb una altra persona,segueixen relacionant-se amb ella.

Presentació

El meu nom es Gedvile,tenc 17 anys.Vaig néixer a Lituania,a la ciutat de Kaunas.Visc a Mallorca,al poble de la Colònia de Sant Jordi.

La meva passió es la música i els animals,tenc 5 mascotes,3 moixos,1 tortuga i una cussa.Els meus animals preferits són els moixos.
Els gèneres musicals que més m'agraden són el pop,el k-pop,el rock,el heavy metal,el hard rock,el punk rock i el k-hiphop.
M'agrada molt cantar,he cantat davant de moltes persones quan era petita,ara ja no,ja que tenc molta vergonya i em pos molt nerviosa a l'hora de cantar o xerrar davant una gran multitud.
Som molt bona amb l'anglès i el idiomes en si,puc entendre i parlar-ne 4 idiomes perfectament, són el lituà, català, castellà i anglès,a més estic estudiant Alemany i Coreà.
M'agrada molt llegir, els gèneres que més m'agraden són, el terror,misteri i l'aventura. El meu llibre preferit és 'The Hunger Games' i les llàgrimes de Shiva

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...