lunes, 18 de diciembre de 2017

Nadal

Resultado de imagen de navidad

                  1. T'agrada el Nadal?Per què? Explica'ns que n'esperes d'aquest (15 línies mínim). 
 
Sí,m'agrada el Nadal,perquè ve el fred,la neu,els dinars i sopars amb la família,la decoració del arbre de nadal,la felicitat de la gent.
 
Aquest Nadal m'agradaria tornar a Lituània,veure caure la neu  al carrer,estar amb la meva família,amb els amics,sortir els matins als carrers nevats i tirar bolles de neu,tirar-me amb el trineu per les costes,beure té o xocolata calenta,passejar per la ciutat i veure les decoracions nadalenques,anar amb els meus amics i amigues a patinar sobre la gran pista de gel i comprar regals,córrer pels boscos i gaudir de la naturalesa.
 
També m'agradaria decorar l'arbre de nadal a casa,estar tombada al sofà amb un té,una manta,una pel·lícula i la ximenea  encesa,sortir de festa amb els meus amics,llegir llibres,veure sèries,pel·lícules de nadal,escoltar nadales,menjar polvorons,bombons i pastissos.Estar abrigada fins al cap,anar-se a dormir a la matinada,el nadal es el millor moment de l'any,no s'hi pot estar trist,s'ha de somriure.

ARBRE DE NADAL A VILNIUS LITUANIA:
Resultado de imagen de vilnius egle 2017 
 
SAULIAI  ARBRE DE NADAL:
 Text_2
 

Expressió escrita



    1. Explica com vares descobrir que els reis màgics eren els teus pares i com et va fer sentir.
Vaig descobrir que els reis mags no existien als 5 anys,ja que a Lituània només es celebra Nadal amb el pare noel o Santa Claus,em vaig donar conta que no existien un dia que hi havia les carrosses dels reis perquè en el descans un dels reis es va llevar la barba.Em vaig sentir indiferent.

    2. Explica el que vol dir aquesta frase: "Els reis sí són màgics perquè els pares són capaços de fer màgia per tal d'aconseguir veure aquella lluentor especial als ulls dels seus fills".
 Que els reis donen il·lusió als infants.

lunes, 4 de diciembre de 2017

El naixement de Venus

El naixement de Venus

1. Observa aquest quadre atentament "El naixement de Venus" de Sandro Botticelli (Renaixement) i a partir de tot això crearàs una història.


1.A. Crea un personatge: 
Qui és aquesta dona? Què nom?
      És casada, separada, vídua, soltera? Té fills? És una dona sana?
És la senyora de la casa? Una criada? L'amant?
Què fa? Descansa de la neteja? Espera l'estimat? Pensa?
Quin caràcter creus que té? És feliç, està trista?
...
1. B. Escriu una història amb la protagonista creada.  Mínim 25 línees.
L'ACTIVITAT CONTINUARÀ...


Em dic Suzy tinc un al·lot que nom Yoobeom,no tinc cap fill,soc molt bonica,de 20 anys,amb els cabells rossos i llargs,prima amb la pell blanca com la porcellana,amb els ulls verds i els llavis prims i rosats.Visc amb la seva mare Melani,el meu pare va morir quan jo era petita.Treball com a fiscal en una empresa  de gran prestigi a Califòrnia anomenada SK Grup per culpa del meu treball he de treballar moltes hores,ja que he de resoldre molts de casos complicats com assassinats,atracaments i altres casos rellevants.A més de que ajuda a la seva mare en el nostre restaurant.


Era un dia mes en la meva vida,un dia ordinari em vaig aixecar del meu llit per dutxar-me i vestir-me,quan estic llesta baix per trobar-me el berenar fet i ma mare escurant els plats amb la televisió posada mirant les notícies,em sec a la taula per berenar,salut a la meva mare i em menjo el panet i el cafè que m'ha preparat.Quan ella acaba d'escurar ens seiem al sofà i miram les notícies juntes.

De sobte jo i la  meva mare ens giram per mirar la finestra,per el renou que fa el camió de defora,ens miram a la vegada i la meva mare diu:-Pareix que tindrem veïns nous. En aquell instant sona el timbre.Ma mare em diu que vagi a mirar qui és.Quan estic davant el timbre amb càmera veig a un home alt amb els cabells obscurs,pell blanca,ulls marrons,llavis gruixuts. Contesto i ell somriu,aixeca el plat de galetes i em demana si el puc deixar passar per donar-mos el plat com a ofrena de salutació. Contesto amb amabilitat que gràcies per l'ofrena però no es necessari i penj.Quan ja estic preparada i queden 30 minuts acomiado a ma mare,partesc de casa i em dirigeixo cap a l'estació d'autobusos.

Quan arribo al meu treball,em dirigeixo cap al meu despatx,la meva companya Shin Heenim de treball entra i feliç crida:-¡Suzy, ve un fiscal nou a més es jove!
-A quin despatx vendrà?-contesto indiferent 
-En Choi diu que vendrà al nostre¡estic súper feliç!-contesta ella.
-Pff.. més treball encara,perquè com es nou no sabrà fer res.
-M'han dit que es amic del teu al·lot,l'advocat Yoobeom Lee.-contesta ella.
-Que dius?I com es això que no m'ha contat que té un amic?
-No ho sé,ja li demanaràs,anam a veure a l'al·lot nou.-contesta ella.
-D'acord,de pas xerraré amb en Yoobeom.

En sortir del despatx jo i  la meva companya anam cap al passadís, i allà em trobo al meu nou veí.
-Shin,que el nou es el meu veí.-li dic a la meva companya.
-Alaa,que diuus,el nou?!-crida na Shin Heenim.
Pas corrent i em dirigeixo cap a la sala,allà em trobo a Yoobeom.
-Yoobeom,com es que no m'has contat que el nou es el teu amic i mai m'has parlat d'ell?
-Feia molts d'anys que no parlàvem junts i havíem perdut el contacte,vaja no m'esperava que hagués triat estudiar com a fiscal.-contesta ell.
-Vaja,esper que no sigui una molèstia a l'hora de treballar.-contesto bufant.
-No et preocupis no serà així.-contesta ell rient. 

Torn cap al despatx,al entrar el nou em veu i crida:
-Tú!Ets la que em va colgar el telèfon aquest dematí!-crida enfadat.
-A veure,com ets el nou et mostraré com van les coses a l'oficina,per què no facis un desastre i ens donis més treball.-contesto seriosa.
-No et preocupis,no es necessari que em mostris res,estic bé sense la teva ajuda.-contesta ell rient.

En acabar la feina decideixo marxar-me cap a casa,recull les meves coses i em fixo que el nou encara estava fent feina.
-Tu,el nou,no et marxaràs cap a casa?-pregunto.
-Primera cosa el meu nom es Joon Jae Chan,però em diuen Jae Chan,així que per favor deixa de dir-me nou i segon no no em marxaré cap a casa encara he de fer molta feina,així que et pots marxar,ja aturaré els llums i ordinadors en sortir,no t'has de preocupar.-contesta ell d'una forma tallant.
Quan arribo a casa vaig cap a la cuina,sopo,em dutxo i vaig a dormir.
Al matí m'aixeco espantada,he tornat a tenir el mateix malson,era jo a un bosc amb la meva roba del meu antic treball, morta. Agafo un post it,escric el somni i ho aferro a la finestra.Baix a la cuina amb ma mare bereno i em preparo per anar a fer feina,en sortir de casa em trobo amb en Jae Chan.
-Ei!Veïna 

CONTINUARÀ...

    
   

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...