martes, 6 de febrero de 2018

La premsa

Cerca una notícia a un diari. Després d'haver-la llegit, torna-la a redactar de dues maneres diferents: http://www.arabalears.cat/

a) Com si l'haguessis d'explicar a la teva colla d'amics.
Una nina va trobar el nom i la fetxa que va morir el seu padrí al costat del memorial de pedra que s'ha inaugurat fa poc al camp de tir de Bútovo,a les afores de Moscú,hi ha la llista de totes les persones que varen morir quan el soviètic Stalin governava l'unió soviètica,fa 80 anys desde l'agost de 1937 i novembre del 1938.
Sa nina aquesta diu que després de que es seu padrí després de la Revolució del 1917 va venir a Moscou era violinista,va desaparèixer amb el grup de Skatube,el teatre musical de letonés en  Moscou.

 Bútovo només es un dels camps d'afusellament de Stalin.Una organitzac d'aquelles,diu que mes o menos hi ha 12 milions de víctimes directes de les represions estalinistes.D'aquestes,més d'un milió varen morir afusellades.

S'ha fet un memorial però es dies que es va inaugurar una nova estàtua de Stalin al passeig dels dirigents,es recorden les víctimes,però no es condemnen els culpables de les purgues.D'aquesta manera la societat esta dividida ,la reconciliacio no es possible, ja que hi ha molta gent que venera en Stalin i aixo tambe es culpa de la ideologia nacional patriòtica que s'inculca.No saben que han de fer,no han enterrat Lenin,veuen que la Revolució va estar malament,pero si no hagues sigut per la Revolució no hi hauria hagut aquest poder soviètic de què tant s'enorgulleixen.

Segons un estudi del 2017 del centre Levada,un 46% dels enquestats veien la figura de Stalin amb "admiració,respecte i simpatia".La valoració positiva de Stalin continua creixent,i,segons els sociòlegs,és pel desconeixement de la història i també una resposta a la demanda de la gent de polítiques fortes.
Stalin es el responsable de grans purgues,pero tambe se l'associa amb la victoria sovietica a la Segona Guerra Mundial i la reconstrucció del país,i se'l veu com un líder fort.
Molts defensors dels drets humans demanen que es faci un programa estatal de desestanilització perquè tothom conegui el veritable terror polític.

Amb motiu del 80è aniversari del Gran Terror, el 30 d’octubre, el dia de les víctimes de les repressions polítiques, a Moscou també s’inaugurarà el monument El mur del dolor.
          
b) Com si fossis el locutor d'un informatiu i haguessis de donar la notícia.

Al·la va trobar el nom i la data que va morir del seu avi,al costat  del memorial de pedra que s'ha anaugurat fa poc al camp de tir de Bútovo,a les afores de Moscú,hi ha la llista de totes les persones que varen morir quan el soviètic Stalin governava l'unió soviètica,fa 80 anys desde l'agost de 1937 i novembre del 1938.
Al·la diu que després de que el seu avi després de la Revolució del 1917 va venir a Moscou era violinista,va desaparèixer amb el grup de Skatube,el teatre musical de letonés en  Moscou.
Bútovo només es un dels camps d'afusellament de Stalin.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...