lunes, 23 de abril de 2018

Dossier socials tema 8


                      1. Explica el sector secundari del'activitat industrial. Cerca informació sobre aquest tema i imatges.
És el procés d'elaboració de productes a partir de primeres matèries com les instal·lacions i sistemes associats.La indústria es distingeix de l'artesania,que també elabora productes,en el sistema fabril,la producció en sèrie o en cadena i l'ús de maquinàries.La indústria pròpiament dita sorgeix amb la Revolució Industrial a Anglaterra i Escòcia als segle XVIII.
La indústria és el conjunt de processos i activitats que tenen com a finalitat transformar les primeres matèries de productes elaborats,de forma massiva.Hi ha diferents tipus d'indústries, segons siguin els productes que fabriquen.Per exemple,la indústria alimentària es dedica a l'elaboració de productes destinats a l'alimentació,com el formatge,els embotits,les conserves,les begudes,etc.Per al seu funcionament,la indústria necessita matèries primeres i fonts d'energia per a transformar. 
Resultado de imagen de indústria
                      2. Explica la revolució industrial actual.
La Revolució Industrial és un concepte i una visió esbossats per Jeremy Rifkin i avalats pel Parlament Europeu,en una declaració formal aprovada al Juny de 2006.Al llarg de la història,les transformacions econòmiques ocorren quan convergeixen les noves tecnologies de la comunicació amb els nous sistemes d'energia.Les noves formes de comunicació es converteixen en el mitjà d'organització i gestió que les civilitzacions més complexes han fet possible mitjançant les noves fonts d'energia.
Resultado de imagen de revolucion industrial actual
                      3. Defineix els següents conceptes:

                              -Reconversió industrial.
Fou un procés iniciat a Espanya el 1984 que pretenia sanejar financerament a les empreses que entraren en crisi des de 1975 per l'augment dels costos energètics,modernitzar les fàbriques més antigues,adoptant noves tecnologies i fent-les més productives eliminant l'excés de producció amb dràstics ajustos d'ocupació i reducció de la plantilla laboral.Aquestes mesures van provocar grans moviments sindicals i socials contra seu.
L'objectiu de la política de reconversió és adaptar aquestes activitats a les necessitats del mercat,modernitzar-les i milorar els seus rendiments.
Resultado de imagen de reconversión industrial
                              -Deslocalització.
És el trasllat de les activitats de serveis o de producció de certes empreses cap a països de baixos salaris.Les empreses poden trobar allò que els cal per al seu desenvolupament fents servir subcontratació especialitzada en uns altres països:en aquest cas,es parlarà d'outsorcing offshore.
Resultado de imagen de deslocalizacion industrial
                     4. Per què són tan competitives les multinacionals?
Perquè si els preus són més barats hi ha més demanda.
Resultado de imagen de multinacionales
                     5. Cerca informació sobre l'explotació laboral (o explotació laboral infantil).
Fet de rebre un pagament inferior al treeball que es realitza,la qual cosa inclou des dels petits abusos fins als tallers de treball esclau.
Resultado de imagen de explotacion laboral
                     6. Cerca informació sobre l'economia submergida.
És el sector de l'economia de mercat en què alguns tipus de renda o dels recursos per generar-la no són regulats per les institucions de la societat de manera legal;és a dir,és l'activitat econòmica que no pot ser controlada i de la qual no es recapten impostos,i que no s'inclou en el producte interior brut.Encara que sovint s'utilitzen com a sinònims,una economia submergida o un mercat negre sovint inclouen activitats criminals,fonts il·legals,violacions als drets d'autor i fins i tot rentat de diners. 
Resultado de imagen de economia sumergida

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...