jueves, 31 de mayo de 2018

Conte...


Resultado de imagen de imaginacion

   1. Escriu un conte d'unes 20 línies on apareguin aquestes paraules: lladre, mestressa, diamant.
Transcorria l'any 1862 Nora Montgomery als seus 18 anys va conéixer en Charles un jove de 26 anys,metge d'alta societat i propietari d'una casa molt gran i luxosa,ella enamorada d'ell perdudament, es va mudar a Filadelfia amb ell per viure una vida luxosa i feliç amb ell, apart de la parella que habitava la casa també estàven les seves criades Moira O'Hara i Mary Eunice.Uns anys més tard Nora i Charles Montgomery vàren decidir casar-se i tenir un fill el qual vàren decidir posar-li el nom de Thaddeus. 
Però la felicitat de la familia no va durar molt de temps, ja que el tresor més preuat d'en Charles va ser robat per un lladre, un diamant que pertanyía a la seva família des de feia dècades. Així que la vida luxuriosa que na Nora havía tingut fins ara va ser destrossada. 

Els problemes a casa vàren começar a augmentar, la seva situació econòmica a casa cada vegada de malament en pitjor fins al punt de que Nora tenía que lustrar la seva plata i quasi no teníen doblers per a poder pagar a les criades, mentre que Charles es pasava tot el temps en el laboratori i drogant-se. Nora la mestressa de la casa estava farta de rentar la vaixella i la casa i que ell no aportés cap doblers a la casa, ja que ella també tenía un fill al qual havia de mantenir.

 Després de la disputa Charles va tenir la idea de com podría cridar l'atenció de les persones per qué el seu negoci prosperi. Nora va estar d'acord amb la seva idea, sabia que era il·legal i una béstiesa, però estava desesperada per aconseguir doblers i poder viure una vida normal. Així que un día va aperéixer una noia molt jove i bonica, per qué Charles la operés. Abans d'entrar al laboratori d'en Charles, li vàren dir a la noia que pagués els costs de l'operació que rebria abans d'entrar al laboratori. L'operació va acabar, i Nora li va demanar a Charles a on amagarien el cos de la jove, aquest va contestar que ell s'ocuparia. El negoci d'en Charles anava poc a poc prosperant  i ell sempre es desfeia de tots el cadàvers de les joves. 

Quan la parella ja creia que tot aniría millor, una desgràcia enorme va ocórrer, Thaddeus als 9 mesos va morir, la mare afectada per la pèrdua va caure en una depressió i Charles no sortia del seu laboratori ni per menjar, el cos del fill difunt encara estava en el llit, Charles que ja havia perdut el cap va decidir revivir en Thaddeus, quan li va dir l'idea a Nora, va acceptar la proposta i li va donar el cos del fill.

Després de dies, Charles va dir a Nora que anés a l'habitació a veure al seu fill, ella feliç va entrar però a l'hora d'entrar quan va veure aquella criatura horrible que en Charles anomenava Thaddeus va córrer cap al laboratori. Però en entrar al laboratori es va donar compte del que en realitat passava allà dins, dins pots hi havia ulls humans, parts del cos i òrgans, Nora que ja estava completament desquiciada, va agafar un ganivet i va matar a en Charles i a la béstia que havia creat aquest, finalment Nora per l'aingoixa de haver perdut els trésors més apreciats de la seva vida es va llevar la vida.


                                    FI

lunes, 28 de mayo de 2018

Art dossier tema 7



   1. Cerca una imatge de la pintura Viatger davant una mar de boira, de Friedrich, i fes les activitats:
Resultado de imagen de viatger davant un mar de boira

           -Assenyala amb una X els sentiments que creus que transmet l'obra: porX, alegria, solitudX, malenconiaX.

           -Qui són els dos protagonistes de quadre?
Els dos protagonistes del quadre són la mar i el vaitger.  2. Cerca el quadre de Géricault, basat en el naufragi de la fragata Medusa el 1814 i respon les preguntes:
Resultado de imagen de Gericault fragata Medusa
           -Quin títol té aquest quadre?
La fragata de la Medusa.           -Descriu l'escena.
L'escena del quadre es veu trista, plena de por, inseguretat i mort, ja que hi ha morts i persones que lluiten per sobreviure a la tempesta i la intranquilitat de la mort.           -Com es representa l'esperança? I la desesperació? I la mort?
L'esperança es representa  com a mocadors que alcen al cel. La desesperació es representa amb la gent que alça la mà cap a les persones que alcen el mocador. La mort es representa amb els cadàvers de les persones que hi ha a la part final de la fragata.
           -Aquest quadre aplega les característiques principals de la pintura romàntica. Escriu quines són.
El moviment, el color, la llum i el protagonsime del paisatge.

Art dossier tema 7


   1. Cerca una imatge de l'obra de Goya La família de Carles IV i respon les preguntes:
Imagen relacionada
       -Qui són els dos personatges centrals?
Els dos personatges centrals són el rey i la reina. (L'home vestit de negre i la dona devora amb el vestit groc).       -Què destaca Goya de la indumentària de les dones?
El que destaca és l'or i les joies.       -I de la indumentària dels homes?
Medalles i una cinta blava i blanca.       -On és el pintor? Està il.luminat?
El pintor està darrera  de la família. No,no està il·luminat ja que en el quadre el més important es la família no el pintor.

Art (dossier tema 7)

Resultado de imagen de art
  1. Cerca les diferències entre l'art romàntic i el realista. Acompanya-ho d'imatges adients.
Romanticisme: va sorgir a Europa després de la caiguda de Napoleó (encara que té les arrels en els darrers anys del segle XVIII). Coincideix amb l'oposició de la burgesia a la Restauració de l'Absolutisme i el retorn a l'Antic Règim implantat pel Congrés de Viena, així com amb els moviments liberals a favor de les independències nacionals; està relacionat, per tant, amb el liberalisme i el nacionalisme de la primera meitat del XIX.
Es basa, fonamentalment, en la llibertat. L'origen és la pèrdua de fe en la raó, és una nova sensibilitat que es manifesta pràcticament en tots els àmbits, i que dóna prioritat al sentiment, el jo interior i, per tant, l'individu. S'exalten la sensibilitat, la imaginació, les passions. Es pinta segons les idees i sentiments individuals.
Són corrents paral·leles: la llibertat en l'art, la llibertat individual que exalta el liberalisme, i la llibertat dels pobles que defensa el nacionalisme.
Característiques generals:
-Constitueix una reacció violenta contra el neoclassicisme.
-Exalta allò pintoresc i exòtic (viatgen molt).
-Té un afany de transcendència que reviu ideals catòlics.
-Dóna importància als temes del passat, històrics.
-Preeminència de l'expressió emocional per sobre de la perfecció acadèmica.
-Predominja el color i els seus val0rs de sensibilitat i emoció.
Característiques de la pintura:
-Predomina l'aquarel·la, el gravat, l'aiguafort i la litografia.
-Temes: revolucions polítiques, desastres, passat ambientats en l'Edat Mitjana, exòtics, fantàstics, religiosos...
-Composicions dinàmiques,plenes de moviments, de gran format, amb figures en posicions convulses i llums vibrants (dramatisme).
Resultado de imagen de El caminante sobre el mar de nubes  

Realisme: va ser un moviment artístic que va nèixer a França a mitjans del segle XIX i es va estendre  per la resta d'Europa, i que aspirava a donar una representació vertadera i objectiva del món, basada en l'observació detallada de la vida. Es va desenvolupar en la literatura i en les arts plàstiques, especialment en pintura.
Característiques generals:
-Es caraceritza per la recerca de l'objectivitat i el rebuig al món de la fantasia i dels somnis.
-Pretén fer una representació de la realitat el més acurada possible, sense embellir-la; els paisatges són representats mitjançant una natura humanitzada.
-Els temes són contemporanis de la seva època, i solen mostrar una critica social.
-Fa un ús minuciós de la descripció, per a mostrar perfils exactes dels temes, personatges, situacions i fins i tot llocs (detallisme); el quotidià i no l'exòtic és el tema central, exposant problemes polítics, humans i socials.
-Representació fidel de la realitat.
-Té un enfocament marcadament social.
-És un art típicament burgès.
-És l'art oficial, molt del gust del públic pels seus temes bons de reconèixer.
-El seu gran mèrit és descobrir el paisatge i el pintar a l'aire lliure.
Resultado de imagen de gustave courbet el taller del pintor 


  2. Quines eren els valors del Romanticisme?
Els valors del Romanticisme eren l'amor a la llibertat, l'individualisme i la importància dels sentiments.
  3. Què volien mostrar els artistes del Realisme? Per què?
Es varen centrar a descriure i a fer conèixer la crua realitat que els envoltava. Va ser degut a causes diverses:
-El fracàs de la revolució del 1848, que va acabar amb les esperances i l'idealisme del Romanticisme.
-Les contradiccions del desenvolupament industrial, que generava progrés però mantenia les desigualtats socials (misèria, explotació, treball infantil...).
-L'avenç de la ciència, que va imposar l'observació i la descripció com a mètodes per conèixer la realitat. 
  4. Cerca informació sobre l'escultura i l'arquitectura del segle XIX i en fas un esquema-resum amb imatges.
EVOLUCIÓ DE L'ESCULTURA
L'escultura romàntica es va caracteritzar per a la representació del moviment, dels sentiments i dels temes patriòtics. El francès François Rude va esculpir el millor exemple d'escultura romàntica: La Marsellesa. 
Resultado de imagen de La marsellesa
En l'època del Realisme, les escultures reflectien els detalls dels rostres i dels cossos. Els escultors també s'interessaven pels temes socials com la duresa del treball i de la vida quotidiana. A  Espanya, va destacar el valencià  Marià Benlliure, amb retrats i grups de gran detall i perfecció.

Resultado de imagen de marià benlliure

lunes, 21 de mayo de 2018

Versos estiu



Aquest poema m’ha agradat especialment. Un poema vital, enèrgic, ple de bon rotllo i molt original per la forma… Vosaltres què en trobau? Fes-ne un comentari personal al teu blog, n'expliques el contingut i dius per què t'ha agradat o per què no t'ha agradat! Argumenta les teves respostes



Llum d’or


S

O

R

R

A

Sóc a terra,

sobre les dunes,

absorbint l’energia tendra,

gaudint de la llum bruna.

C

A

L

I

U

Raigs d’il•lusions

plens de colors.

Arcs de sant Martí

d’iris infinits.

S

O

L

Mulla’m la cara de calor.

Entra dins l’ànima sense por.

Torra’m la pell nua,

mentre la lluna sua

L

L

U

M

Obre la meva ment.

Allibera-la del turment.

Estigues sempre present.

Les idees ens faran eterns.

M

A

R

Endinsa’m a la profunditat

de la calma mediterrània.

No ens cal respirar.

Només amar.

A

M

O

R

Llum d’or.

Carolina Ibac

Per jo ha estat un poc complicat d'entendre,però donçs així es un poema que fa molta referència a l'estiu (el sol,la mar, la calor del día, el vent fresc de la nit...). 
El poema m'ha agradat. Perqué em recorda a l'estiu, no hi ha classes, pots estar amb el amics, anar-te de viatge i gaudir de la platja. 

Resultado de imagen de friends in summer

Numerals

Escriu en lletres els numerals següents:

24.563.716 flors
Vint-i-cuatre milions cinc-cents seixant-tres mil set-centes setze flors
                 
33.854 llibres
Trenta-i-tres mil vuit-cents cinquanta-cuatre llibres

96.621 caixes
Noranta-sis mil sis-cents vint-i-una caixes

85.426.917 euros
Vuitanta-cinc milions cuatre-cents vint-i-sis mil nou-cents desset euros
Escriu els numerals ordinals següents:


765ns  set-cents seixanta-cinquens


21é vint-i-uné                                      76a setanta-sisena


83a viutanta-tresena                           34es trenta-quatrès
Escriu els numerals abreujats següents:


cent setanta-seté 170é  mil sis-cent trenta-dosena 1.632a


cinquanta-dosena 52a  cinc-cents vint-i-sisé 526é

Refugiats



             1. Explica la teva opinió personal sobre el tema actual dels refugiats de Síria. Cerca informació sobre el problema polític de Sìria i del per què de la guerra. Adjunta també imatges representatives i mapes situacionals. Mínim 20 línies.

Personalment crec que el que està passant a Síria es una injustícia, ja que aquestes persones s'han d'anar del seu païs per poder protegir als seus familiars i éssers estimats, aquestes persones no es que vulguin anar-se del seu païs, s'han d'anar per obligació ja que tenen por, i no poden viure dignament, ja que els seus fills no poden anar a escola, no poden anar a comprar aliments ni el necessari per a sobreviure han de viure tancats a les seves cases o si no als carrers, que es encara més perrillós per el fred i el atàcs constants del govern d'Irak.
  
La guerrra civil siria es un conflicte bèl·lic iniciat a principis de 2011 i que es desenvolupa en la actualitat a Síria. En el seu inici les forçes armades de Síria es vàren enfrontar contra grups armats rebels, coneguts en Occident com l'oposició síria. Més endavant, nombrosos grups i combatents rebels es van unir a l'Estat Islàmic de Irak i el Llevant (Estat Islàmic en español, ISIS en anlès i Daesh en àrab) el que li va permitir invadir vastes extensions de Síria desde Irak. Per a 2017, el Govern de Síria va emprendre  una gran campanya contra Daesh recuperant els territoris a l'oest de l'Eufrates, el 6 de desembre de tant autoritats síries com russes,proclamaren el final de l'operació contra l'Estat Islàmic.

Imagen relacionada


Resultado de imagen de guerra de siria   
Resultado de imagen de guerra de siria








Resultado de imagen de guerra de siria









lunes, 14 de mayo de 2018

Examen temes 5 i 6

Resultado de imagen de examen
   Examen de dimecres 16 de maig:

  Socials   Tema 5: Punts: 1, 2, 3, 4, 6
(part teòrica)
                 Tema 6: Punts: 1, 2, 3, 4

 Català      Tema 5: Saber puntuar un text.
 (part pràctica)
                 Tema 6: Els neologismes i les abreviatures

Dites sobre l'agricultura


Plantis el que plantis, mulla-li els peus
-Facis el que facis,fes-ho bé.
Quan canta el rossinyol, planta el fesol.
-Que fassis les coses quan toca.
Quan fa vent, les plantes tenen turment
-Quan fa vent les plantes es maltracten.
Quan l'any s'acaba planta la fava
-Quan l'any s'acaba ja es primavera i les plantes floreixen.
Quan Santa Cecília vegis arribar, planta el favar
-Has de fer les coses quan toca i t'anirà tot bé.
Qui bons arbres vol lograr un planter es deu formar
-Si vols triomfar has de esforçar-te per el que vols aconseguir.
Qui de jove planta de vell canta
-Si de jove fas feina de major podrás descansar.
Qui de son ventre fa un jardí, ans de l'any en veu la fi
-Si t'esforçes veuràs els fruits d'aquest,que tot et va bé.
Qui de vinya plantar vol, procura que li toqui el sol, que millora el sarment anant de fred a calent
-Si vols que tot et vagi bé,ho has de fer bé i amb el temps que toca.
Qui moltes estaques planta, una o altra se li trenca
-Has de anar alerta amb el que fas i com ho fas.
Qui planta maduixeres, menja maduixes
-Si fas el que toca,no tens cap problema.
Qui planta per l'Advent guanya un any de temps
-Si fas les coses abans del que toca tens més temps per fer altres coses importants o relaxar-te.
Qui planta un aglà, un roure collirà
-Si fas feina i t'esforçes en la vida triomfraràs.
Qui planta un pomer per ell ho fa
-Si t'esforçes en fer el que a tu t'agrada ho fas per tu mateix.
Ser un jardí de roses
-Ser molt bonic/a.
Si no tens aigua al jardí, no hi plantis res, creu-me a mi
-On no hi ha que no hi cerquin.
Si terres tens prop de riu, no hi deixes de fer plantiu
-Has de anar alerta amb el que fas.
Si vol tenir bona col, planta-la pel juliol
-Fer les coses com toca.
Si vols all coent planta'l un dimecres d'Advent
-Si vols que tot et vagi bé fes-ho amb cura i esforç.
Si vols bon planter, tu mateix te l'has de fer
-Has de fer les coses per tu mateix.
Si vols ceba de diner, planta-la pel gener
-Has de fer les coses com toca.
Si vols cebes grosses, planta-les en quart creixent
-Si vols que tot et vagi bé,ho has de fer bé i amb cura.
Si vols enganyar el pagès, planta les faves i l'ordi espès
-Segons com fas les coses pareix que estàn millor.
Si vols menjar pèsols pel segar, per l'abril els has de plantar
Si vols tenir bon cigronar, per Nadal l'has de plantar
-Has de fer les coses bé.
Transplantar el julivert porta mala sort
-No has de fer el que no pots fer o no toca fer.
Terra per a fer plantiu, la de vora riu
-Has de fer les coses bé,quant toca i a on toca fer-les.
Tot lo qu'hajes trasplantat deixau sempre ben regat
-Ho has de fer tot bé.
Tota planta que es soterra, fa bon profit a la terra
-Tot el que fas bé té un benefici.
1. Explica al teu blog cada una d'aquestes dites sobre l'agricultura. Si no en coneixes el significat, el pots cercar per internet.

sábado, 12 de mayo de 2018

Reflexions

Explica, en devers 10 frases, que acompanya aquesta imatge.
Escriu-ne tu una de la teva collita personal. Ha de ser un consell que dediquis a la humanitat per a viure millor. Acompanya-la d'una imatge adient.


Aquesta imatge parla sobre desfer-te dels teus temors,tothom te por a alguna cosa,no hi ha ningú que no li tengui por a cap cosa.
La imatge posa l'exemple de descosir-te el vestit, es refereix a que es millor desfer-se dels por el més ràpid possible, ja que sense aquests pors ets feliç, pots estar cómode amb tu mateix i no estar preocupat i trist.
Ja que la por no aporta res bó a la teva vida només molèsties, mal de caps, preocupacions, i malestars.
Així que has de viure la vida feliç i amb un gran somriure a la cara, i oblidar-te de les pors, problemes i preocupacions que t'enrevolten, viu la tevavida al límit, ja que la teva vida no dura per sempre.

-La vida es com una bicicleta. Per mantenir l'equlibri has de seguir cap endevant.

Resultado de imagen de bicicletas   Resultado de imagen de sonriendo tumblr

Entrada lliure

Resultado de imagen de lliure

               Fes una entrada lliure (amb imatges i explicació pròpia) que sigui llarga.

Ahir día 10 de Maig,les dones vàrem sortir al carrer a manifestar el nostre enfat i lluitar per la violència de génere , l'abús sexual i les violacions que pateixen les dones cap al jutjat d'espanya per el cas de 'La Manada', el que va ocórrer amb 'La Manada' es que un grup de cinc homes entre 20 i 29 anys a les festes de 'San Fermín' en Pamplona, Navarra la madrugada del 7 de Juliol de 2016 varen violar a una al·lota de 18 anys. La víctima va denunciar el cas com a violació, entre els autors de la violació s'hi trobaven un Guàrdia Civil i un del excèrcit espanyol que varen ser empresonats i jutjats. La primera sentència del jutjat es va donar a conèixer el 26 d'abril de l'any 2018 i en aquesta es va descartar l'acusació de violació, vàren rebaixar els fets suposadament com a abús sexual.

Aquest fet va crear una fort impacte cap a les dones i aquestes vàren sortir al càrrer a manifestar el seu desacord amb el jutjat espanyol  i per donar suport a la víctima.
Personalment crec que el jutjat espanyol ha fet es una injustícia, ja que clarament aquesta al·lota va patir una violació.
A més de que aquest cas a creat que les dones estiguin més insegures, totes les dones hem de tenir la llibertat de sortir al carrer per la nit sense tenir por de patir una violació o abús sexual, hem de tenir el dret d'anar vestides com ens doni la gana sense tenir que sentir cap comentari masclista o insults com 'puta', hem de tenir el dret d'alçar la nostra veu.
Resultado de imagen de feminismoResultado de imagen de feminism   

jueves, 10 de mayo de 2018

Les abreviacions

Abreugeu els sintagmes que teniu a continuació.

1. Codi civil 
2. societat anònima 
3. societat limitada 

Abreviatures

Escriviu les sigles de les paraules o sintagmes següents.

1. document nacional d'identitat 
2. Butlletí Oficial de l'Estat 
3. Butlletí Oficial de la Província 
4. Cos de la Policia Nacional 
5. Decret 
6. decret legislatiu 
7. decret llei 
8. reial decret 
9. reial decret legislatiu 
10. reial decret llei 
11. llei 
12. llei orgànica 
13. Llei d'enjudiciament civil 
14. Llei d'enjudiciament criminal 
15. Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya 
16. direcció general 
17. gir postal 
18. gir telegràfic 
19. Guàrdia Civil 
20. Mossos d'Esquadra     ME








Entrada lliure    1. Fes una entrada lliure amb imatges i ben elaborada. L'ESQUIZOFRÈNIA   És una malaltia mental caracteritza...